Pismo Japanske zaklade

PismoNaslovPismoNaslov1

U povodu 45-godišnjice Nippon Budokan-a i njihova komemorativnoga izdanja knjige Nihon-no-Budō „Budo Borilački načini u Japanu“ na engleski jezik „Budo The Martial ways of Japan“ Cronippon ninjutsu dojo je dobio ovu knjigu i pismo dotične organizacije u svrhu promoviranja i očuvanja tradicionalnih japanskih borilačkih vještina.

 

CRONIPPON NINJUTSU DOJO

Pismo1Pismo2

Dakle, u povodu Nippon Budokan-ove 45-godišnje obljetnice objavljena je sažeta engleska verzija knjige Nihon-no-Budō sa japanskog jezika u svrhu boljeg razumijevanja japanskog Budo-a.

Ova knjiga je proizvod najeminentnijih Budo istraživača u Japanu. Informacije sadržane u ovoj knjizi su dane od različitih Budo organizacija i federacija, te predstavljaju najsuvremeniji dostupan osvrt o japanskom Budo-u.

Pismo3

 

 

 

 

Prvo poglavlje opisuje Budo, borilačke načine (vještine) u Japanu. Drugo poglavlje pruža objašnjenje o starim klasičnim borilačkim vještinama u prošlosti.

 

 

 

 

Pismo4

 

 

Treće poglavlje daje pregled različitih Budo-a u modernom dobu.

 

 

 

 

 

Pismo5

 

 

 

Četvrto poglavlje sadržava informaciju o Budo institucijama i Budo istraživanjima. Peto poglavlje pruža kompilaciju podataka i rječnik.

 

 

Stoga je ovo prva knjiga ove vrste na engleskom jeziku i osnovni izvor informacija u vezi sa borilačkim načinima (vještinama) u Japanu koja će pružiti upute diljem svijeta onima koji vole japanski Budo.